Krissz.hu- Kézműves szoftverfejlesztés -

Útépítés

Úton folyó munkák táblaA hétvégén elképesztő ereklyékre bukkantam. Odahaza nagy rendrakás volt, ami során elvált az értékes a hulladéktól, a hasznos a haszontalantól. Az ilyen szelektálások során kíméletlennek kell lenni, és mindent, aminek a hasznossága egy picit is megkérdőjelezhető, azonnal a kukába kell helyezni. A folyamat végén olyan megtisztult érzés járja át az embert, mint amikor ezer éves kusza programkódot ír újra, egyszerűsít le.

ÚtépítésHárom szekrénnyi kacat után rátaláltam a bátyám és saját magam óvodáskori rajzaira! El sem akartam hinni, fogalmam sincs hogyan maradhattak fenn a mai napig. 7 éves korom óta egész biztosan nem láttam őket, ennek ellenére sok képre határozottan emlékszem. Van köztük családi portré, viaszrajz, krumplinyomda, csendélet, levéllenyomat, szóval széles a spektrum.

Útépítés VÁM ZOLLAmikor nem volt megadva a téma és kötetlenül lehetett alkotni, én mindig valamilyen forgalmi szituációt készítettem. Ezt a mai napig fel szoktam emlegetni, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy látni is fogom őket még valaha. A témaválasztás onnan eredeztethető, hogy imádtam a KRESZ könyvet bújni, nézegetni a táblákat és a különböző forgalmi helyzeteket (ezt már a Verkeersrally játéknál is írtam). Honnan máshonnan jutna egy gyerek eszébe VÁM/ZOLL táblát rajzolni? A reggeli kakaó plusz kifli egy cikk C vitaminos sajttal olyan szellemi löketet adott, hogy gőzerővel estem neki az ico wax zsírkrétákkal a félfamentes rajzlapnak.

ÚtépítésA nagy rendrakás során rábukkantam még régi disco válogatás kazettákra, de ott a ciki-faktor még az ovis képeimnél is erősebb, és valahol meg kell húzni a határt, úgyhogy a számok listáját most nem raknám ide be. :) Mindenesetre rekonstruáltam magamnak mindet, a krómozott (úúú!) kazetták tokjaiban található, írógéppel készített számlisták alapján. A zenék és képek kapcsán az a hihetetlen az egészben, hogy 20+ éve egész biztosan nem is hallottam vagy láttam őket, ennek ellenére emlékszem rájuk. A számokat el tudom énekelni, sőt, egy-egy szám végeztével előre tudom, hogy melyik jön utána. Nem tudom, hogyan tárolódik el ez a rengeteg információ az emberben de ezek szerint megvan valahol. Olyan lehet ez, mint egy programrészlet, ahová csak nagyon ritkán fut be a kód. Mondjuk, mint dióban a Zod rúna.

És hogy kapcsolódik mindez egy alapvetően szakmai jellegű bloghoz? Úgy, hogy elindult a js13kGames, amire tervem szerint nevezni is fogok. Nem spoilerezem el hogy mivel, de erősen kapcsolódik az ovis rajzaimhoz. :)

Ha tetszenek a munkáim, és szeretnél támogatni, nyomj rá a gombra, és hívj meg egy kávéra!

Buy me a coffee!

< Kezdőlap