Krissz.hu- Kézműves szoftverfejlesztés -

Legelső PC-s játékaim

A minap régi DOS-os játékok képeit nézegettem, és felmerült bennem a kérdés, hogy vajon melyik volt a legelső ilyen játék amit az életemben láttam. Először mindig a klasszikusok jutnak az ember eszébe, de hamar rájön, hogy a Dune2, Lemmings és társai előtt is volt "élet", csak mélyebben bele kell gondolni.

PC-t legelőször 8.-os koromban láttam, egy 486 DX4 100Mhz-es gép "személyében". Az első játékot rá ugyanitt, egy sugárzás szűrő panellel felszerelt monokróm monitoron pillantottam meg. Szöveges üzemmódban futó amőba volt. Azt hittem hogy nem fogok már rátalálni, de egy perc sem kellett hozzá és beadta a kereső:

AmőbaFull-extrás, mint látható. Lépéseket számol, időt mér, statisztikát vezet, mi kell még. Külön tetszett a kurzor mozgatásakor a PC speakerből szóló rövid és magas frekvenciájú hangeffekt. Le is töltheted a játékot itt.

ÉszkerékMásik nagyon korai emlék az Észkerék. Bizonyára sokaknak ismerős. Ez is speakeren csipog, a hangeffektek mellett zenét is tartalmaz, viszont azt 1 percnél tovább nem ajánlott hallgatni. Magyar nyelvű, az a poénkodós fajta. A szabályokat a képen láthatod, a játékot pedig ide kattintva tudod letölteni, majd az ESZ.EXE-vel indítani. :)

Ha régi DOS-os játékokat szeretnél futtatni a gépeden, ajánlom a DOSBox programot letöltésre.

Ha tetszenek a munkáim, és szeretnél támogatni, nyomj rá a gombra, és hívj meg egy kávéra!

Buy me a coffee!

< Kezdőlap