Krissz.hu- Kézműves szoftverfejlesztés -

Előadásom a New Tech Meetupon

Egy hirtelen jött lehetőség kapcsán nemrég előadást tartottam a híres-nevezetes New Technology Meetupon. Elég rövid idő állt rendelkezésemre az előadás napjáig, illetve hogy addig kitaláljam, egyáltalán miről akarok beszélni. Nem fogjátok elhinni, a retró C64 átiratok volt a téma. :) Annyira rám ragad már ez a C64 meg retró, hogy mindenki ezzel azonosít be, ez által ismer. De ezt én egy cseppet sem bánom.

Lényeges kitétel az előadásokkal kapcsolatban, hogy nagyon rövidek, elvileg 5 percbe bele kellene férni. Ez az elvi limit elég jól be van tart(at)va a gyakorlatban is. A probléma az, hogy öt percben az "Üdvözlök mindenkit!" és a "Köszönöm a figyelmet!" közé nem nagyon fér content. Hetekig tudnék a témáról dumálni felkészülés nélkül, de ez a limit megkívánja az alapos előkészületet.

Előadásom a New Technology MeetuponNem vagyok túlságosan közösségi ember, számomra az effajta nyilvános szereplés idegen. Az elején izgultam picit, de az első két mondat után túljutottam ezen. Valójában élveztem az előadást. Kevesen tudják, de mindig is szerettem volna tanár lenni, tanítani. Így ezt a fellépésemet fel lehet fogni egyfajta 5 perces tanórának. Ahol a lecke a játékok átírási módszere volt, a technológiai megoldások gyors felvázolásával. A hallgatóság pedig az érdeklődő diáksereg.

Jó kérdéseket is kaptam a végén, és talán meg is tudtam nevettetni párszor a közönséget. Az előadások után szabadfoglalkozás vette kezdetét. Ekkor személyesen is találkozhattam eddig csak névről ismert egyénekkel. Így a twitter accountokhoz immár arcokat is tudok kötni. Összességében remek móka volt. Ezúton bátorítok mindenkit, hogy próbálja ki magát az előadó szerepében.

Íme az előadásom videóanyaga, a képből az általam kitakart prezentációt innen töltheted le.

Ha tetszenek a munkáim, és szeretnél támogatni, nyomj rá a gombra, és hívj meg egy kávéra!

Buy me a coffee!

< Kezdőlap